Ben jij op de hoogte van de Nederlandse spreekwoorden?
Quizzz
0:00 / 0:00
Ben jij op de hoogte van de Nederlandse spreekwoorden?
1 383 просмотра · 5 лет назад
Quizzz
1,95 тыс. подписчиков
1 383 просмотра · 5 лет назад
Als je deze quiz leuk vindt geef een duimpje omhoog, vind je het niks dan een duimpje omlaag.
Wil je al onze quizzen op je tijdlijn abonneer dan op ons kanaal.
Voor een interactieve versie ga naar: http://quizzmaster.nl/quizzes/17141-B...
Question 1: Na ____ komt Zonneschijn
Answer a: hagel
Answer b: storm
Answer c: sneeuw
Answer d: regen
Question 2: Beter één Vogel in de hand dan tien in de ____
Answer a: lucht
Answer b: kooi
Answer c: pan
Answer d: winkel
Question 3: Men mag een gegeven ____ niet in de bek kijken
Answer a: knol
Answer b: hengst
Answer c: pony
Answer d: paard
Question 4: Als het ____ verdronken is, dempt men de put
Answer a: kalf
Answer b: dier
Answer c: kind
Answer d: poesje
Question 5: Zoals het Klokje thuis tikt, tikt het ____
Answer a: ergens
Answer b: overal
Answer c: hier en daar
Answer d: nergens
Question 6: Vele Handen ____ licht werk
Answer a: creëren
Answer b: maken
Answer c: doen
Answer d: geven
Question 7: Een Ezel stoot zich in het algemeen niet ____ aan dezelfde steen
Answer a: viermaal
Answer b: driemaal
Answer c: éénmaal
Answer d: tweemaal
Question 8: Wie het Eerst komt, die het Eerst ____
Answer a: maalt
Answer b: aan de beurt is
Answer c: gaat
Answer d: vertrekt
Question 9: Voor Geld kun je de ____ doen dansen
Answer a: bedelaar
Answer b: gek
Answer c: duivel
Answer d: vrouw
Question 10: Water ____ altijd naar de zee
Answer a: loopt
Answer b: wandelt
Answer c: gaat
Answer d: stroomt